Thera de Haan op kandidatenlijst ChristenUnie

9 oktober 2020

j

Thera de Haan staat op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De Haan is landelijk actief als adviseur in de (acute) gezondheidszorg op het gebied van kwaliteit, veiligheid en samenwerking.


Zorg

Thera de Haan: “De ChristenUnie gaat de verkiezingen in met de boodschap ‘aandacht voor wat echt telt’. Wat voor míj echt telt is de zorg en de zorg voor elkaar.

De Nederlandse Gezondheidszorg doet het niet slecht. Uit onderzoeken blijkt dat we niets te klagen hebben. Toch staat de toegankelijkheid en beschikbaarheid van onze zorg steeds meer onder druk. We worden steeds ouder en de beroepsbevolking is daar niet op afgestemd. Er is groot gebrek aan voldoende en goed opgeleide verpleegkundigen. Iedere dag zien we hoe verpleegkundigen, verzorgenden en hulpverleners een cruciale rol vervullen in onze maatschappij. Zij verdienen een betere positie en waardering. Het gaat beter in de zorg als we ons richten op samenwerking en bloei en niet op concurrentie en groei.

Het gaat beter in de zorg als we ons richten op samenwerking en bloei en niet op concurrentie en groei.

Oneliners
Politiek is soms lelijk en één groot marketingspel. Het is mogelijk om zonder enige kennis van de inhoud, maar met een goede marketing vele stemmen te winnen. Maar met oneliners roeptoeteren lossen we complexe problemen niet op. Als mensen zich zorgen maken moeten we naar hen luisteren. Angst moeten we niet groter maken door een vijand te creëren. Diegene die anders denkt zoekt ook een goed bestaan op deze aardbol. Ik ga voor inhoudelijke politiek. Politici die kennis en ervaring hebben vanuit het veld, de maatschappij. Politiek die gebaseerd is op het gesprek met elkaar.

Eenzaamheid
Als er iets duidelijk is geworden tijdens de corona pandemie dan is het dat wij mensen elkaar nodig hebben. We zijn niet gemaakt om alleen te zijn. Eenzaamheid is een existentieel probleem. Waar onze wieg ook stond en wie we ook zijn, wij hebben allemaal hebben een verantwoordelijkheid van mens tot mens. Als we ons leven alleen ten dienste stellen van de economie leven we niet echt. Er heeft nog nooit iemand op zijn sterfbed gezegd, had ik maar meer gewerkt. We komen pas tot ons recht in relatie tot de ander.

We komen pas tot ons recht in relatie tot de ander.

Met de ChristenUnie wil ik het breekijzer zetten in die situaties en knokken voor nieuwe hoop en nieuwe verbindingen. Ik ben zeer gemotiveerd om daaraan bij te dragen.”

IMG 5546

Thera de Haan is adviseur op het gebied van kwaliteit, veiligheid en samenwerking in de zorg. Daarnaast is ze bestuurlijk actief in verschillende maatschappelijke organisaties. De Haan was eerder (burger)raadslid voor de ChristenUnie in Gouda, en staat nu op de landelijke kieslijst op plek 37.

door Ernst de Jong
Communicatie, marketing en webdesign.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit delen?

Deel dit bericht in je netwerk