Ik heb het druk en kan helaas niets voor je betekenen

1 juli 2022

j

De manifestatie was nog niet eens begonnen of we kwamen vandaag al in de problemen: onze visitedokter stond vast bij een patiënt thuis.

Patiënt was gevallen. Medisch gezien waren er geen opvallendheden, maar zonder hulp van de thuiszorg zou deze patiënt dit weekend niet thuis kunnen blijven.

Na het bellen van de eerste 5 thuiszorgorganisaties waren we nog hoopvol, bij nummer 10 zonk de moed in onze schoenen en bij de 15e zijn we gestopt. Ze hadden het druk en konden helaas niets voor ons betekenen.

Het volgende probleem diende zich al vrij snel daarna aan. Terwijl het Malieveld langzaam wit kleurde met collega huisartsen besloten de twee SEH’s hun deuren te sluiten. Alleen patiënten die bekend waren in het ziekenhuis kwamen er nog in. Wat ik dan moest doen met de onbekende patiënten? ‘Bellen naar de omliggende ziekenhuizen’ was het advies. Ze hadden het druk en konden helaas niets voor ons betekenen.

Ondertussen vroegen ironisch genoeg op geen 3 kilometer afstand duizenden collega huisartsen aandacht voor de werkdruk en het afschuiven van de zorg richting de huisartsen. Al onze hoop was gevestigd op onze minister. Maar hij kwam niet naar het Malieveld. Jullie raden de reden waarschijnlijk al: hij had het druk en kan helaas niets voor ons betekenen.

 

door Jojanneke Kant
Huisarts waarneming, onderwijs in de spoedzorg (voor artsen, VS'en, triagisten en doktersassistentes). Beschikbaar voor advies in de spoedzorg; speerpunten zijn beleid en organisaties rondom opvang van zelfverwijzers en integratie van SEH/HAP.

1 Reactie

  1. Conny Smit

    Als iedereen die op een wachtlijst staat in een rij voor de zorginstelling gaat staan dan lijkt de wachtrij op schiphol een peulenschil die ook nog eens snel doorloopt.

    Maar helaas zijn dat zieke mensen die kunnen geen maanden in de rij gaan staan.

    Alle zorgverleners doen hun best maar het water staat ons tot boven de lippen. We staan op onze tenen met ons hoofd achterover om de zorg draaiende te houden en de regering doet alsof hun neus bloed maar bellen niet naar de zorgverleners voor advies. Wat alle bezorgde moeders wel doen als hun kind een bloedneus heeft.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit delen?

Deel dit bericht in je netwerk