#hugosaysno maar hij zal moeten toegeven: dat kunnen ze best goed die huisartsen, ‘GGD-tje spelen’

23 december 2021

j

Gisteren prikte een huisarts in Den Haag in 1 dag maar liefst 2600 patiënten. Een kerk werd beschikbaar gesteld en als een goed geoliede machine met 20 prikkers werkten ze in no-time steeds de wachtrij weg. Op de oproep in de uitnodiging om als vrijwillers te helpen werd massaal gehoor gegeven. Vanaf 6 uur waren ze in touw en om 22 uur sloten ze de deuren. De samenwerking met de GGD was geweldig. Als één groot team werd deze klus geklaard.

De stemming onder het team was eufoor. Het personeel gaf aan dat dit hun zo’n enorme energie boost gaf dat ze er weer weken tegenaan konden. In de wachtrij stonden huilende mensen. Kwetsbaren, mantelzorgers, leraren. Iedereen had zijn eigen verhaal en iedereen was even dankbaar.

Een paar kilometer verderop staat een XL-prikstraat. Ook daar werkten ze gisteren keihard. Hun capaciteiten is 5000 prikken per dag. Het is een gemakkelijke rekensom dat 2 huisartsenpraktijken een hele dag minder prikken voor de GGD oplevert. Sterker nog, met het aantal praktijken dat zelf wilde vaccineren in onze regio had de GGD maar liefst 2 weken eerder klaar kunnen zijn.

Maar ja. #hugosaysno. Volgens hem weten wij niet hoe we moeten registreren. Om uw geheugen even op te frissen: de problemen met de registratie bij huisartsen lagen bij het RIVM die de grote hoeveelheid aanmeldingen niet aan konden. Dat had niets met de huisarts te maken.

Gelukkig hadden verschillende praktijken al afspraken gemaakt met de GGD voordat we werden gedwarsboomd en worden er deze week meer dan 10.000 patiënten geprikt door huisartsen. En daarbij zal Hugo toch moeten toegeven: dat kunnen ze toch best goed die huisartsen, dat GGD-tje spelen

 

 

 

https://unsplash.com/photos/HBABoZYH0yI

 

door Jojanneke Kant
Huisarts waarneming, onderwijs in de spoedzorg (voor artsen, VS'en, triagisten en doktersassistentes). Beschikbaar voor advies in de spoedzorg; speerpunten zijn beleid en organisaties rondom opvang van zelfverwijzers en integratie van SEH/HAP.

1 Reactie

  1. Rob van seventer (arts pensionado)

    Oooh 💪💪💪ik ben zoooo blij dattie paarse krokodil wordt doorgeprikt! Geweldig!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit delen?

Deel dit bericht in je netwerk