Écht hard werken

18 mei 2021

j

De ochtend na mijn avonddienst haal ik mijn zoontje uit bed om naar school te gaan. Hij kijkt mij nog half slaperig aan en vraagt ‘mamma, waarom werk jij in de avond en nacht en pappa niet?’. Ik leg hem uit de mensen ook in de avond en nacht ziek kunnen worden en dat het fijn is dat er dan een dokter is om hen te helpen. Hij blijft stil en kijkt bedenkelijk bij mijn uitleg.

‘ Maar eigenlijk moet pappa écht hard werken. Want jij maakt alleen mensen beter, en pappa moet koken, ons wassen, naar bed brengen, opruimen…’

En zo is het.

door Jojanneke Kant
Huisarts waarneming, onderwijs in de spoedzorg (voor artsen, VS'en, triagisten en doktersassistentes). Beschikbaar voor advies in de spoedzorg; speerpunten zijn beleid en organisaties rondom opvang van zelfverwijzers en integratie van SEH/HAP.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit delen?

Deel dit bericht in je netwerk