Corona, het maakt mij angstig

3 oktober 2020

j

Mijn vader overleed toen ik 9 was aan een hersentumor.  Een jonge, gezonde vent. Nooit gerookt of gedronken. Gevalletje dikke pech. Angstig dat mij hetzelfde zou overkomen ben ik nooit geweest.

In het eerste jaar na mijn afstuderen als huisarts begeleidde ik het ziekbed van een jonge vrouw met uitgezaaid kanker. Gevalletje dikke pech. Slechts enkele jaren ouder dan ik en in het bezit van een prachtig jong gezin tijdens haar overlijden. Het was een emotionele en indrukwekkende periode. Maar angstig dat mij hetzelfde zou overkomen ben ik nooit geweest.

Mijn lieve, energieke en fitte collega, zonder enige risicofactor heeft corona en vecht al een hele week voor haar leven. Het krijgen van een corona infectie is een ingecalculeerd en een reëel risico bij mijn werkzaamheden als huisarts. Een risico waar ik mij elke keer als ik een drempel over stap naar een patiënt bewust van ben. En het maakt mij angstig. Angstig dat mij hetzelfde gaat overkomen.

door Jojanneke Kant
Huisarts waarneming, onderwijs in de spoedzorg (voor artsen, VS'en, triagisten en doktersassistentes). Beschikbaar voor advies in de spoedzorg; speerpunten zijn beleid en organisaties rondom opvang van zelfverwijzers en integratie van SEH/HAP.

1 Reactie

  1. Kees de Jager

    Ik voel hetzelfde, nooit eerder gehad! (De afgelopen 35jr…)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit delen?

Deel dit bericht in je netwerk